Olivia Aka on mukana Changing Diabetes® in Children ohjelmassamme Norsunluurannikolla.

TIETOA MEISTÄ

Diabeteksen nujertaminen

Diabeteksen nujertaminen on tärkein yhteiskunnallinen vastuumme.

Olivia Aka on mukana Changing Diabetes® in Children ohjelmassamme Norsunluurannikolla.

Diabeteksen nujertaminen

Sosiaalisen vastuun strategiassamme esitellään uudet pitkän aikavälin tavoitteemme kolmella osa-alueella, jotka ovat olennaisia yksilöiden terveyden ja kansanterveyden parantamisen kannalta:

  • Tyypin 2 diabeteksen ja lihavuuden yleistymisen estäminen.
  • Edullisen hoidon mahdollistaminen haavoittuvassa asemassa oleville potilaille kaikissa maissa.
  • Elämänlaatua parantavien innovaatioiden edistäminen.

Tällä hetkellä joka yhdennellätoista ihmisellä maailmassa on diabetes, ja vuoteen 2045 mennessä osuuden uskotaan kasvavan yhteen yhdeksästä, jollei toimenpiteisiin ryhdytä [1].

Diabetes kuormittaa raskaasti terveydenhuoltojärjestelmiä. Toimintamaissamme olemme sitoutuneet yhteistyöhön terveysviranomaisten ja muiden kumppanien kanssa diabeteksen ennaltaehkäisemiseksi ja hoitamiseksi.

Ensiaskeleet strategiassamme diabeteksen nujertamiseksi

Muutamme elämiä askel askeleelta

Yhdenkään lapsen ei pitäisi kuolla tyypin 1 diabetekseen

Laajennamme Changing Diabetes® in Children ‑ohjelmamme tavoittamaan 100 000 lasta vuoteen 2030 mennessä. Ohjelmamme on jo nyt auttanut yli 25 000 tyypin 1 diabetesta sairastavaa matalan elintason olosuhteissa elävää lasta pääsemään hoidon piiriin ja saamaan elintärkeitä lääkkeitä.

Edullista ihmisinsuliinia matalan tulotason ja keskitulotason maihin

Alennamme ihmisinsuliinin kattohintaa 4 Yhdysvaltain dollarista 3 dollariin injektiopulloa kohti 76 matalan tulotason ja keskitulotason maassa. Tämä on merkittävä laajennus sitoumukseemme parantaa insuliinin saavutettavuutta. Se edistää pyrkimystämme toimittaa edullista insuliinia kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille.

Parempaa hoitoa haavoittuvassa asemassa oleville ryhmille

Jatkamme Partnering for Change ‑ kumppanuusohjelmaamme Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ja Tanskan Punaisen Ristin kanssa vuoteen 2023, ja tuemme ohjelmaa 15 miljoonan Tanskan kruunun lahjoituksella. Yhteistyömme kautta ohjelma auttaa haavoittuvimpia potilasryhmiä humanitaarisissa kriiseissä.

Teemme työtä diabeteksen nujertamiseksi

Väkijoukko kaupungissa kävelemässä.

Tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisy kaupungeissa

Lähes kaksi kolmasosaa diabeetikoista elää kaupunkialueilla, joten kaupungit ovat tärkeitä kohteita diabeteksen vastaisessa taistelussa. Teemme yhteistyötä yli 25 kaupungin kanssa tyypin 2 diabeteksen yleistymisen hillitsemiseksi kaupunkiympäristöissä.

Lapset ja nainen Bangaloressa, Intiassa, istuivat alas.

Hoitoa tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille

Changing Diabetes® in Children ohjelmamme tarjoaa hoitoa ja elintärkeää insuliinia tyypin 1 diabetesta sairastaville lapsille matalan tulotason ja keskitulotason maissa. Yhteistyössä kumppanijärjestöjen kanssa olemme perustaneet 208 klinikkaa 14 maahan.

Portaat rautatieaseman sisällä

Kumppanuus UNICEFin kanssa

Maailmassa on 40 miljoonaa ylipainoista alle 5 vuotiasta lasta, minkä seurauksena suurella joukolla nuoria on tyypin 2 diabeteksen varhaisen puhkeamisen riski. Yhdessä UNICEFin kanssa pyrimme ehkäisemään lasten ylipainoa ja lihavuutta ja tukemaan muutosta edistäviä toimia.