Changing Diabetes®

Changing Diabetes® on Novo Nordiskin vastaus maailmanlaajuiseen diabeteshaasteeseen. Olemme muuttaneet diabeteksen kulkua siitä lähtien, kun yritys perustettiin Tanskassa yli 95 vuotta sitten. Päätavoitteemme on kehittää ja valmistaa parempia biologisia lääkkeitä ja tuoda ne diabeetikoiden saataville ympäri maailman. Diabeteksen voittamiseen tarvitaan kuitenkin muutakin kuin lääkkeitä.  

Tekemällä yhteistyötä potilaiden, päättäjien, terveydenhuollon ammattilaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa tunnistamme diabeteksen riskitekijöitä kaupungeissa, varmistamme varhaisen diagnosoinnin ja sen, että diabetesta sairastavat pääsevät hoitoon, jotta he voivat elää mahdollisimman rajoituksetonta elämää.

  


urba-diabetes.jpg

Tunnistetaan riskitekijät

Kaupungeilla on suuri merkitys ihmisen terveydelle: elinympäristö vaikuttaa mm. tapaan asua, syödä ja liikkua. Diabeetikoista 2/3 elää kaupungeissa1, joten kaupungit ovat eturintamassa taistelussa tyypin 2 diabetesta vastaan. Tyypin 2 diabeteksen voittamiseksi Novo  Nordisk on perustanut Cities Changing Diabetes -ohjelman yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa.


early-diabetes-diagnosis-blood-test.jpg

Varmistetaan varhaisempi diagnosointi

Maailmanlaajuisesti noin 193 miljoonalla ihmisellä on diagnosoimaton tyypin 2 diabetes.1 Surullista kyllä, monilla heistä on jo diabeteksen liitännäissairauksia siinä vaiheessa, kun diabetes diagnosoidaan. Liitännäissairauksia voivat olla vauriot jaloissa, silmissä, munuaisissa ja sydämessä.2 Teemme yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten, potilasjärjestöjen ja päättäjien kanssa, jotta tietoisuus varhaisemman diagnosoinnin ja seulonnan hyödyistä lisääntyisi. 


access-to-care.jpg

Varmistetaan diabeetikon pääsy hoitoon

Kolme neljästä diabetesta sairastavasta on pieni- tai keskituloinen1 ja moni ei saa sairauteensa hoitoa, koska sitä ei ole saatavilla tai siihen ei ole varaa. Novo Nordisk työskentelee yhteistyökumppaneiden kanssa parantaakseen terveydenhuollon saatavuutta, hoitoon pääsyä sekä hoidon hintaa ja laatua. Suurin investointimme, jolla parannamme hoitoon pääsyä on Maailman Diabetessäätiön (World Diabetes Foundation) toiminnan rahoittaminen. Lisäksi Novo Nordiskilla on yrityksen omia ohjelmia, joilla helpotamme hoitoon pääsyä.


better-outcomes.jpg

Varmistetaan paremmat hoitotulokset

Seitsemän kymmenestä diabeetikosta ei saa hoitoa eikä siis pääse hoitotavoitteisiinsa4, mikä altistaa heidät diabeteksen liitännäissairauksille. Novo Nordisk tarjoaa laajan valikoiman lääkkeitä ja pistosvälineitä, mutta kuten tiedämme, hoitotavoitteisiin pääsemiseksi tarvitaan muutakin kuin lääkkeitä. Osaltamme pyrimme edistämään hyvää hoitoa ja hoitotavoitteisiin pääsemistä tarjoamalla koulutusta terveydenhuollon ammattilaisille ja diabeetikoille sekä puhumalla potilaskeskeisen hoidon puolesta.   Yksikään yksittäinen organisaatio, yritys tai taho ei pysty yksin vaikuttamaan laajoihin ja monimutkaisiin diabeteksen haasteisiin. Vain kumppanuuksien avulla voimme tehdä todellisen ja kestävän muutoksen.

Jatkamme työtämme diabeteksen voittamiseksi ja uskomme vankkumattomasti, että se myös on mahdollista.

 


Lähteet

1. International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas. 7th edn. Brussels, Belgium: International Diabetes Federation. 2015.
2. WHO. Global report on diabetes. World Health Organization. 2016.
3. Novo Nordisk. Annual Report 2018. Available at: http://www.novonordisk.com/annualreport
4. Hart JT. Rule of Halves: implications of increasing diagnosis and reducing dropout for future workload and prescribing costs in primary care. Br J Gen Pract. 1992;42(356):116-119.


Tyypin 2 diabeteksen riskitesti

Tee yksinkertainen riskitesti Diabetesliiton nettisivuilla. Selvitä diabetesriskisi ja mitä voit tehdä alentaaksesi sitä.
 Faktoja diabeteksesta
 
Lataa diabetesinfograafi (PDF)