Kuinka saada diabeteshoito niin helpoksi, ettei sitä tarvitse ajatella?

Teknologian kehitykseltä toivotaan esimerkiksi sellaista älykelloa, joka hälyttäisi myös verensokerin lähtiessä nousuun. Älykelloon voisi yhdistää älykynän, eli älykkään insuliininannostelijan, joka rekisteröisi verensokeriarvon suoraan sensorista ja asettaisi tarvittavan insuliiniannoksen käyttäjän asettaman kaavan mukaisesti.

Ruokailun aloittamiseen liittyy diabeetikolla aina epävarmuutta ja annosten hiilihydraattimäärän arviointi on diabeetikon itsensä vastuulla. Lainsäädännöllä toivotaan velvoitettavan ravintoloita ilmoittamaan ruokalistallaan annostensa hiilihydraattimäärän, mahdollisesti myös koko ravintosisällön. Toisaalta käytännöllinen keksintö olisi älylautanen, joka ilmoittaisi annoksessa olevan hiilihydraattimäärän. Ratkaisun voisi tarjota myös sellainen mobiilisovellus, jolla voisi kuvata edessä olevan annoksen ja ohjelma kertoisi hiilihydraattimäärän reaaliaikaisesti.

Kaikkien diabeetikoiden ulottuville toivotaan uusia, nykyistä parempia lääkkeitä, kuten esimerkiksi älykkäästi toimiva insuliini, joka vapautuisi ja vaikuttaisi vain kun verensokeri on korkealla.

Keinohaima on monen diabeetikon toiveissa. Keinohaima jäljittelee terveen ihmisen itsenäistä verensokerinsäätelyä, jolloin jatkuvalta mittaamiselta ja laskemiselta voidaan välttyä. Toisaalta odotetaan diabeteksen puhkeamisen ehkäisevää rokotetta, vaikka jo sairastuneille se ei toisikaan parannusta. Diabeetikoiden unelmissa siintää lopulta parantava hoito, ja että se tulisi kaikkien diabeetikoiden ulottuville.