Diabeteshoidon edelläkävijä yli 95 vuoden ajan

Novo Nordiskin tarina alkoi avioparista; August ja Marie Kroghista, sekä kahdesta pienestä tanskalaisyrityksestä: vuonna 1923 perustetusta NordiskInsulinlaboratoriumista ja 1925 perustetusta Novo TerapeutiskLaboratoriumista. Nämä kaksi yritystä ryhtyivät valmistamaan uutta vallankumouksellista lääkettä nimeltä insuliini, jonka kaksi kanadalaista tutkijaa, Frederick Banting ja Charles Best olivat muutamaa vuotta aiemmin keksineet. 

Novo Nordiskin historia

Perustana historia – tähtäimessä tulevaisuus

Alusta saakka sekä Nordisk että Novo olivat keskittyneet tuotteisiin, jotka auttavat diabeteksesta kärsiviä ihmisiä. Keskenään tiukasti kilpailevat yritykset kehittyivät alallaan maailman parhaiksi. Kun yritykset päättivät fuusioitua vuonna 1989, syntyi Novo Nordisk. Sittemmin yritys on laajentunut nopeasti ja hankkinut johtavan aseman diabeteksen ja hemofilian hoidossa sekä kasvuhormoni- ja hormonikorvaushoidoissa.

Tavoitteenamme on tulevaisuudessakin jatkaa Novo Nordiskin perustajien viitoittamalla tiellä ja pysyä diabeteshoidon kärjessä. Historiamme osoittaa, että se on mahdollista. Novo Nordisk Way puolestaan varmistaa, että pyrimme tavoitteeseemme kantaen vastuuta niin potilaista, työntekijöistä, yhteiskunnasta kuin sijoittajistakin.

Perustajat

Novo Nordisk perustajat


Lue lisää perustajistamme:

August ja Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted sekä Harald ja Thorvald Pedersen.

Perustajat