Käytännön ilmastotekoja Suomessa

taimiteko

Yhteistyö Taimitekojen parissa käynnistetty! Kuvassa vasemmalla lääketieteellinen johtajamme Tero Saukkonen, Suomen 4H-liiton kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen ja toimitusjohtajamme Jaakko Linna

 

Aloitamme Suomen Novo Nordiskilla työntekijöidemme ja asiakkaidemme matkustamisesta aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin yhdessä Taimiteon kanssa. Henkilöstömme osalta kompensoimme lentomatkustuksen, työsuhdeautojen ja omalla autolla ajetuista matkoista aiheutuneet hiilidioksidipäästöt. Kun asiakkaamme osallistuvat koulutustilaisuuksiimme, kompensoimme heidän matkustuksestaan ja mahdollisesta majoittumisestaan aiheutuvat päästöt. Kompensointi tapahtuu käytännössä istuttamalla puuntaimia, eli luomalla uusia hiilinieluja Suomeen. Taimiteossa istutetaan taimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä.

Taimiteko on novolaisille erinomainen kumppani, koska heidän arvonsa ovat lähellä meidän liiketoimintamalliamme, Triple Bottom Linea. Taimiteko on konkreettinen teko paitsi ilmaston, myös suomalaisten nuorten työllistämisen puolesta. Lue lisää Taimiteosta!

Emme toki tyydy vain kompensoimaan päästöjämme, vaan kehitämme samanaikaisesti kaikkia tarvittavia toimintatapojamme kunnianhimoisen ympäristötavoitteemme saavuttamiseksi, sekä Suomessa että globaalisti.

FI19NNM00014 1219 (Julkaistu 3.12.2019)