Käytännön ilmastotekoja Suomessa

 

NovoMetsän ensimmäiset puuntaimet istutettiin kesäkuussa 2020.

 

NovoMetsä kompensoi CO₂ -päästöjä

Osana Circular for Zero -ympäristöstrategiaamme Suomessa kompensoimme työntekijöidemme ja asiakkaidemme matkustamisesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt yhdessä 4H-liiton Taimiteko-hankkeen kanssa. Henkilöstömme osalta kompensoimme työmatkustuksesta ja työsuhdeautoista aiheutuneet hiilidioksidipäästöt. Kun asiakkaamme osallistuvat koulutustilaisuuksiimme, kompensoimme heidän matkustuksestaan ja mahdollisesta majoittumisestaan aiheutuvat päästöt.

Kompensointi tapahtuu luomalla uutta hiilinielua, eli istuttamalla vuosittain lähes 3000 puuntainta ”NovoMetsään”. Tämä Novo Nordiskille nimetty metsäalue sijaitsee Joutsassa ja sen omistaa Suomen 4H-liitto. Alue on VAPOn lahjoittamaa, vanhaa turvesuota.​ 4H-liitto kouluttaa paikalliset nuoret istutustyöhön ja maksaa siitä heille palkkaa.

4H-liitto on novolaisille erinomainen kumppani, koska heidän arvonsa ovat lähellä meidän liiketoimintamalliamme, Triple Bottom Linea. Taimiteko on konkreettinen teko paitsi ilmaston, myös suomalaisten nuorten työllistämisen puolesta. Olemme iloisia että voimme tällä tavalla tarjota kesätyötä suomalaisille nuorille!​ Lue lisää Taimiteosta!

FI20NNG00029