Test

Tutustu työntekijöihimme

Hannu, Field Medical Advisor

 

”Haluan työssäni ajaa muutosta siihen, että meillä hyödynnettäisiin enemmän uusimpia ja hyväksi havaittuja hoitoja ja menetelmiä.”

 

Aloitin Novolla Field Medical Advisorin tehtävässä lokakuussa 2016. Sitä ennen työskentelin apulaisylilääkärinä terveyskeskuksessa ja diabetespoliklinikalla.  Olen valmistunut Suomessa yleislääketieteen erikoislääkäriksi, ja minulla on Hollannista toinen tutkinto, Master of Science in Health Economics, Policy and Law. Lisäksi KTM tutkintoni on ”viittä vaille” valmiina.

 

Field Medical Advisorin tehtävä on todellinen näköalapaikka uusimpaan lääketieteelliseen tutkimukseen ja parhaisiin hoitokäytäntöihin. Työn ytimessä onkin viimeisimmän tutkimustiedon hyödyntäminen ja jakaminen diabeteksen hoidon kehittämisessä. Toteutan paljon koulutuksia terveydenhuollon ammattilaisille eri puolille Suomea.  Täydennän omaa osaamista mm. osallistumalla kansainvälisiin kongresseihin ja verkostoitumalla novolaisten kollegoiden kanssa.

 

Päivittäinen työni käsittää myös monipuolista yhteistyötä Novon eri tiimien kanssa. Uusinta tieteellistä tietoa sparraillaan erityisesti Market Accessin, markkinoinnin, myynnin ja clinicalin kanssa. Osana työtäni seuraan aktiivisesti myös sote-uudistuksen etenemistä.

 

Suomi on vauras hyvinvointivaltio, mutta näen että meillä on paljonkin parantamisen varaa diabeteksen hoidon kehittämisessä ajanmukaiseksi. Olen huolissani erityisesti kliinisen tutkimuksen edellytysten heikkenemisestä Suomessa. Haasteita vaikuttaa olevan sekä rahoituksessa että työvoimapulassa. Haluan työssäni ajaa muutosta siihen, että meillä hyödynnettäisiin enemmän uusimpia ja hyväksi havaittuja hoitoja ja menetelmiä.

 

Diabetes on krooninen ja vakava sairaus, jonka hoidossa potilaslähtöisyys ja jatkuvuus ovat tärkeitä. Lääkärin näkökulmasta se on myös sairautena kiinnostava. Itselleni on ammatillisesti mielekästä ja tärkeää, että voin Novolla tehdä työtä lääkäri-identiteettini, sekä omien ambitioideni ja standardieni mukaan. Olen myös voinut jatkaa kliinisen työn tekemistä diabeetikoiden parissa. Tämä on kombinaatio, josta saa hienoja onnistumisen kokemuksia!

 

Tutustu seuraavaksi Janin työnkuvaan >>