Tutustu työntekijöihimme

Jan, District Manager

”Elämäntehtäväni on työskennellä sen hyväksi, että diabeteksen hoitoon suhtaudutaan riittävällä vakavuudella”

 

Tulin Novolle diabetesmyyntiin Product Specialistiksi vuonna 2013, sittemmin tehtävänimike on päivitetty District Manageriksi. Olen työskennellyt lääkealalla yhteensä yli 15 vuotta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja.

 

Hyvä työpäivä myynnissä alkaa siitä että valmistaudun siihen jo edellisenä päivänä. Kohtaan asiakaskäynneillä hyvin erilaisia kohderyhmiä; terveyskeskuslääkäreitä, hoitajia, työterveyshuollon ja vanhustenhuollon henkilöstöä, sekä toki diabeteslääkäreitä ja –hoitajia. On mahtavaa päästä keskustelemaan ja sparraamaan eri tahojen kanssa diabeteksen hyvästä hoidosta. Parasta on se, että ollaan ikään kuin samalla puolen pöytää yhteistyökumppaneina miettimässä diabetespotilaan kannalta parhaita kokonaisvaltaisia hoitokäytäntöjä. Ja opitaan vastavuoroisesti toinen toisiltamme! Tunnen osan asiakkaista jo 15 vuoden ajalta, mikä lisää keskustelujen syvyyttä ja itse työn mielekkyyttä.

 

Itselleni diabetes on ammatillinen intohimo, jossa riittää uutta opittavaa vuodesta toiseen. Se on potilaalle vaikea krooninen sairaus ja lisäksi yhteiskunnallinen ongelma, jonka nujertamiseksi tulee tehdä yhteistyötä monella rintamalla. Lääketeollisuudessa työskennellessä saan toimia ikään kuin keihäänkärkenä, kun vien hoitohenkilökunnalle uutta tietoa sen hoitoon liittyvistä asioista. Mielestäni diabetesta ja sen hoitomuotoja on ”lööpeissä” arkipäiväistetty hieman liikaa. Elämäntehtäväni on työskennellä sen hyväksi, että diabeteksen hoitoon suhtaudutaan riittävällä vakavuudella, koska huonosti hoidettuna se aiheuttaa lisäkomplikaatioita ja saattaa lyhentää potilaan elämää useita vuosia.

 

Täytyy muuten todeta vielä, että kentällä työskentely on mielestäni ihan parasta duunia lääketeollisuudessa! Työssä on nk. vastuullinen vapaus; saan tehdä työtä itse suunnittelemani aikataulun mukaan ja vastaan itse työni tuloksellisuudesta. Suosittelen :)

 

Tutustu seuraavaksi Matleenan työnkuvaan >>