Tutustu työntekijöihimme

Matleena, Senior CRA

”Minulle on tärkeää se, että Novo Nordisk on kunnianhimoinen ja vastuuntuntoinen yritys.”

 

Olen työskennellyt Novolla kliinisten lääketutkimusten parissa vuodesta 2007. Tällä hetkellä työskentelen Senior CRA:na (Clinical Research Associate) meidän Clinical-tiimissä. Koulutukseltani olen farmaseutti, terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti.

 

Senior CRA:n työssäni koordinoin kehitteillä olevien lääkkeiden kliinisiä tutkimuksia, joita toteutetaan yhdessä tutkimuskeskusten kanssa. Suuri osa tutkimuksistamme liittyy diabeteslääkkeisiin, mutta osa myös mm. hemofilian, rasvamaksan ja lihavuuden hoitoon suunnattuihin tuotteisiin. Käytännön työtä ohjaa tutkimuseettinen ohjeistus GCP, eli Good Clinical Practice. Työn alla olevien tutkimusten vaiheesta riippuen työpäivät käsittävät esim. tutkimuskeskuksen henkilökunnan koulutusta, tutkittavien rekrytoinnin tukemista, lääkehallintaa sekä kerätyn tutkimusdatan monitorointia. RTM:n rooli sisältää samankaltaista organisointia ja tukemista, mutta kansainvälisesti yhdeksän eri maan alueella. Yhteistyö meidän kansainvälisen organisaation kanssa on tiivistä ja mukavan mutkatonta.

 

Minulle on tärkeää se, että Novo Nordisk on kunnianhimoinen ja vastuuntuntoinen yritys. Tunnen ylpeyttä siitä että voin työskennellä novolaisena, koska olemme yhtiönä sitoutuneet muuttamaan diabeetikoiden elämää paremmaksi. Mahtavaa on myös se, että Novolla on Suomessa oma tutkimusosasto. Suomalaiset lääkärit pääsevät etulinjassa tutustumaan uusiin tuotteisiin omilla potilaillaan, sekä tutkimustuloksiin. Myös suomalaiset potilaat pääsevät näin osallisiksi parhaita uusia hoitokäytäntöjä. Koen, että yhteistyö keskusten tutkijoiden ja tutkimushoitajien kanssa on todella antoisaa ja merkityksellistä!

 

Tutustu seuraavaksi Pekan työnkuvaan >>