Vastuullinen yritystoiminta

Me Novo Nordiskilla uskomme, että hyvin hoidettu talous, terve ympäristö ja hyvinvoiva yhteiskunta ovat välttämätön pohja menestyvälle liiketoiminnalle. Sen vuoksi liiketoimintaamme ja päätöksentekoamme johdetaan niin kutsutun Triple Bottom Line -periaatteen mukaan. Haluamme työllämme tuottaa lisäarvoa yhtä lailla sidosryhmillemme kuin osakkeenomistajillemmekin.

Tutkivan, uusia lääkkeitä kehittävän lääkeyrityksen toiminnassa vastuullisuuden velvoite on läsnä monella tavalla. Työmme keskiössä ovat terveys ja hyvinvointi – asiat, jotka koskettavat meitä jokaista.

Lainsäädäntö ja laaja eettinen säännöstö velvoittavat lääkeyritystä monella tavalla, mutta vastuullisuus ulottuu laajemmalle kuin vain lakien noudattamiseen. Kehitämme uusia lääkkeitä vastaamaan potilaiden todellisia tarpeita, toteutamme kliinisiä lääketutkimuksia korkeimpien mahdollisten standardien mukaisesti, huolehdimme lääkkeisiimme liittyvästä tiedottamisesta asianmukaisesti ja markkinoimme lääkeinnovaatioitamme terveydenhuollon ammattilaisille vastuullisesti.

Kannamme myös vastuuta koe-eläintemme kohtelusta, ympäristömme kuormituksen vähentämisestä ja yhteiskunnalle syntyvistä terveydenhuollon ja lääkehoidon kustannuksista – kaikkialla maailmassa.

Lue lisää Novo Nordiskin vastuullisesta yritystoiminnasta kansainvälisiltä sivuiltamme.