Ympäristö


Novo Nordiskin liiketoimintafilosofia ja päätöksenteko nojaa taloudellisten, yhteiskunnallisten sekä ympäristönäkökulmien huomioimiseen.

Ympäristöosaamisellamme on pitkät perinteet

Jo vuonna 1975 Novo Nordisk perusti ympäristöosaston Tanskaan, jonka tehtävänä oli mitata muun muassa tuotannosta syntyvän jäteveden, melun ja hajujen määrää sekä laatua. 90-luvun alusta yritys on järjestelmällisesti parantanut ekotaloudellisuuttaan harkitulla luonnonvarojen käytöllä. Tehokkaalla resurssien hyödyntämisellä on merkittävästi pystytty vähentämään ympäristövaikutuksia ja siten myös kustannuksia sekä yritykselle että yhteiskunnalle.

Vuodesta 2010 kaikki Tanskan tehtaamme ovat toimineet 100 prosenttisesti uusiutuvalla energialla.

Ympäristötavoitteet tarkistetaan vuosittain. Edelleen pyrkimyksenämme on vähentää luonnonvarojen käyttöä ja muun muassa eläinkokeita.

Vähennämme hiilidioksidipäästöjä

Vuonna 2006 Novo Nordisk liittyi mukaan WWF:n Climate Savers -ohjelmaan ja oli yksi kymmenestä ensimmäisestä yrityksestä ohjelmassa. Saavutimme tavoitteemme vähentää Co2-päästöjä 10 prosenttia vuoteen 2014 mennessä jopa kolme vuotta etuajassa – huolimatta siitä, että yrityksen tuotanto kasvaa koko ajan.

Edellytämme myös sopimuskumppaneiltamme sitoutumista vastuullisiin toimintatapoihin.

Olemme asettaneet päästörajoitukset työsuhdeautoihimme ja edellytämme runsaasti työssään ajavia hankkimaan hybridi- tai dieselautoja. Kannustamme työntekijöitämme myös kulkemaan työmatkoja polkupyörällä.

Kuulumme Suomessa myös FIBS Ry -yritysvastuuverkostoon. Lue lisää FIBSistä.

Raportoinnin edelläkävijä

Novo Nordisk on yksi ympäristöraportoinnin edelläkävijöitä. Ensimmäinen ympäristöraportti julkaistiin jo vuonna 1994, ensimmäisten yritysten joukossa maailmassa. Raportointi on tärkeää, sillä se lisää ympäristövaikutuksia, taloudellista toimintaa sekä liiketoimintatavoitteita koskevaa avoimuutta.

Vuonna 1998 Novo Nordisk julkisti ensimmäisen yhteiskuntavastuuraportin, jossa asetettiin tavoitteita sekä työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiselle että yrityskansalaisuuden kehittämiselle. 2000-luvun alusta Novo Nordiskin raportointia on kehitetty edelleen, kunnes vuonna 2004 ensimmäisen kerran julkaistiin integroitu raportti, jossa yritysvastuuasiat oli sisällytetty osaksi globaalia vuosikertomusta.

Vuonna 2014 Novo Nordisk julkisti 10. integroidun vuosiraporttinsa. Tänä päivänä yhä useammat yritykset maailmassa ovat ottaneet integroidun raportoinnin käyttöön. Vuoden 2018 vuosikertomuksen löydät Novo Nordisk A/S:n sivuilta.

Novo Nordisk Farma Oy ei julkaise erillistä vuosikertomusta Suomessa.

Novo Nordiskin vuosikertomus 2018

 

Tutustu taloudellisiin, yhteiskunnallisiin ja kestävän kehityksen tuloksiimme.

Lue täällä