Novo Nordiskin tietoon on tullut Ozempic® ja Saxenda® -kynien laittomia väärennöksiä. Väärennöksiä on myyty sekä laillisessa että laittomassa jakeluketjussa eri puolilla maailmaa. Väärennöksiä ei ole havaittu Suomessa laillisessa jakelukanavassa. Väärennettyjen kynien sisältö poikkeaa täysin aidoista tuotteista, eikä niitä tule käyttää potilaan terveydelle aiheutuvan riskin vuoksi.

Aitojen Novo Nordiskin valmistamien Ozempic® ja Saxenda® kynien annoksenvalitsimet eivät kierry ulos kynästä annosta valittaessa. Annosvalitsimissa näkyy vakioannokset, kuten 0.25 mg, 0.5 mg ja 1.0 mg Ozempic® -kynissä sekä 0.6 mg 1.2 mg ja 1.8 mg Saxenda® -kynissä.

Väärennetyn kynän voi tunnistaa annosasteikosta, jossa näkyy 0 – 80 yksikköä ja annosvalitsin kiertyy ulos kynästä annosta valittaessa.

 

  • Lääkevalmisteita ei pidä hankkia laittomilta verkkosivuilta tai muista epäluotettavista markkinapaikoista
  • Mikäli löydät väärennetyn tuotteen, älä käytä sitä, ja ole yhteydessä Novo Nordiskiin: Haittavaikutukset ja tuotevalitukset (novonordisk.fi)
  • Mikäli olet käyttänyt väärennetyksi epäiltyä tuotetta, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon

Potilaiden turvallisuus on Novo Nordiskille ensisijaista ja käymme tiiviistä vuoropuhelua kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien kanssa tukeaksemme potilaita parhaalla mahdollisella tavalla tuoteväärennöksiä vastaan.

Mahdollisissa lisäkysymyksissä olethan yhteydessä NovoInfoon:

0800 122 566 (arkisin klo 9-16) ja Tuotetiedustelulomake (novonordisk.fi)