1.1 Keräämme tietoja, jotka voivat auttaa meitä parantamaan verkkosivustojamme. Joitakin tietoja pyydämme sinulta suoraan, mutta muut tiedot kerätään automaattisesti. Kaikki automaattisesti kerätyt tiedot säilytetään yhdistetyssä muodossa, eikä niitä voida käyttää sinun tunnistamiseen yksittäisenä henkilönä. Pyydämme sinulta toisinaan tietoja, jotka voivat joskus olla henkilökohtaisesti tunnistettavissa ja yksityisiä.

Näin ollen keräämämme tiedot voidaan jakaa kahteen pääluokkaan:

a)  Yhdistetyt kävijätilastot

b)   Henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot

Emme yhdistä yhdistettyjä kävijätilastoja henkilökohtaisesti tunnistettavissa oleviin tietoihin.

Yhdistetyt kävijätilastot

Käydessäsi verkkosivustollamme keräämme automaattisesti tietokonettasi ja sen sijaintia koskevia yleisiä tietoja, sekä soveltuvin osin yleisiä tietoja verkkosivustosta, jolta tulit sivustollemme. Näitä tietoja ei voida käyttää sinun tunnistamiseen henkilönä. Näitä tietoja käytetään vain yhdistetyssä muodossa tiedoksi meille siitä, mistä kävijämme ovat tulleet, mitä he tarkastelevat ja mihin he reagoivat, sekä missä aikaa käytetään eniten.       

Automaattisesti keräämämme tiedot:

  • Ensimmäisen osapuolen evästetuki (sallitko meidän asettaa evästeen tietokoneellesi)
  • Kävijätunnus (sen tuottaa eväste, jonka asetamme mahdollisuuksien mukaan tietokoneellesi)
  • Ohjaava taho (mistä tulit, esim. google.com)
  • Käynnin päivämäärä ja kellonaika
  • Alueelliset asetukset ja kieliasetukset (sen määrittämiseksi, missä maassa olet)
  • Käyttöjärjestelmä (Windows, OS X, Linux, iOS, Android jne.)
  • Selain ja selaimen versio (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari jne.)
  • Näytön tarkkuus (1280x1024, 1024x768 jne.)
  • Javascript-tuki
  • Java-tuki
  • IP-osoite (tietokoneosoite Internetissä)
  • Katselemasi sivun otsikko
  • Katselemasi sivun URL-osoite

Henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot

Toisinaan meidän on kerättävä sinusta henkilökohtaisemmin tunnistettavissa olevia tietoja. Jotkin verkkosivustomme alueet/osat saattavat edellyttää sinulta rekisteröitymistä voidaksesi kirjautua sisään. Saatamme kysyä sinulta esimerkiksi ikäsi ja ammattisi ymmärtääksemme paremmin käyntisi tarkoituksen ja parantaaksemme kävijäkokemustasi.

Aina kun pyydämme sinulta henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja, joita voidaan käyttää sinun tunnistamiseen henkilönä, pyydämme sinulta suostumuksesi. Selitämme myös aina, miksi keräämme tietoja, miten keräämme niitä, miten säilytämme niitä ja miten aiomme käsitellä ja käyttää niitä.

2.1 Keräämme ja säilytämme henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ainoastaan tietojen keräysprosessin aikana ilmoitettuun tarkoitukseen. Kun lopetamme tietojesi käsittelyn ilmoitettuun tarkoitukseen, poistamme ne ja tuhoamme ne varmistaaksemme yksityisyytesi suojan.

3.1 Emme kerää tai säilytä tällä sivustolla arkaluontoisia henkilötietoja, jotka liittyvät terveyteesi, etniseen alkuperääsi, uskonnollisiin vakaumuksiisi tai poliittisiin kantoihisi jne. Niissä harvoissa tapauksissa, joissa pyrimme keräämään muita arkaluontoisia tietoja, teemme sen tiukasti paikallisia tietosuojalakeja noudattaen.

4.1 Lasten yksityisyyden suojaaminen on tärkeää. Novo Nordisk ei aio kerätä lapsilta (lapseksi määritellään alle 18-vuotias henkilö) henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ilman vanhemman tai laillisen huoltajan lupaa. Lasten EI pidä lähettää Novo Nordiskille henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ilman vanhemman tai laillisen huoltajan nimenomaista lupaa.

Tarvittaessa ohjeistamme lapsia olemaan lähettämättä henkilötietoja. Jos lapsesi on lähettänyt henkilötietoja ja haluat pyytää, että nämä tiedot poistetaan, ota meihin yhteyttä tietosuoja@novonordisk.com.

5.1 Henkilötietoja kerätään tällä verkkosivustolla vain siinä määrin kuin se on tarpeen. Kerättyjä tietoja ei missään tapauksessa myydä kolmansille osapuolille mistään syystä.

6.1 Kaikkia keräämiämme henkilötietoja voidaan siirtää kansainvälisesti Novo Nordiskin maailmanlaajuisen organisaation sisällä. Meillä on käytössä sisäiset käytännöt, joilla varmistetaan riittävä tietosuojan taso riippumatta siitä, missä tietosi sijaitsevat Novo Nordiskin sisällä. 

Lue lisää suhtautumisestamme henkilötietojen tietosuojaan.

7.1 Emme koskaan siirrä tai myy henkilökohtaisia tietoja kävijöistämme kolmannelle osapuolelle

Jaamme tietoja yleensä vain sopimuspohjaisille palveluntarjoajillemme ja neuvonantajillemme. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi, Novo Nordiskin, sen työntekijöiden ja muiden tahojen oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi tai siinä tapauksessa, että myymme tai realisoimme liiketoiminnan tai omaisuuden osia. Tällainen tietojen luovuttaminen tapahtuu tietosuojalakien mukaisesti.

8.1 Tietosuojasääntöjen mukaan sinulla on seuraavat oikeudet. Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota yhteyttä Novo Nordiskiin sähköpostitse tietosuoja@novonordisk.com.

  • Voit saada yhteenvedon siitä, mitä henkilötietoja meillä on sinusta.
  • Voit saada kopion henkilötiedoistasi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
  • Voit päivittää tai korjata henkilötietojasi.
  • Voit poistaa tai tuhota henkilötietojasi.
  • Voit estää tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksesi peruuttamista suoritetun käsittelyn laillisuuteen.
  • Voit tehdä tietosuojaviranomaiselle valituksen siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. 

Sovellettavan lain mukaan näissä oikeuksissa voi olla rajoituksia käsittelytoiminnan erityisolosuhteiden mukaan.

Jos sinulla on näihin oikeuksiin liittyviä kysymyksiä tai pyyntöjä, ota meihin yhteyttä yllä olevan sähköpostiosoitteen kautta.