Maailman diabetespäivä 2020


Tänä maailman diabetespäivänä Novo Nordisk nostaa keskiöön diabeteshoitajien tärkeän ja merkityksellisen työn.

Lämpimät kiitoksemme kaikille Suomen diabeteshoitajille arvokkaasta työstänne diabetesta sairastavien hyväksi!

 

 


wdd logo

Maailman Diabetespäivästä 

Maailman Diabetespäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta diabeteksesta, sen syistä ja ennaltaehkäisystä sekä sairauden vaikutuksista niin yksilö- kuin yhteiskunnankin tasolla. 

Maailman Diabetespäivää vietetään 14. marraskuuta, joka on toisen insuliinin keksijän, tutkija Frederick Bantingin syntymäpäivä. Bantingin ja hänen kollegansa Charles Bestin työ johti insuliinin keksimiseen vuonna 1921. 

Diabeteksen kansainvälinen symboli, sinisen ympyrä, luotiin vuonna 2006 tukemaan YK:n diabeteksen vastaista kampanjaa. Kampanjalla haluttiin kohdistaa huomio globaalisti kasvavaan diabetespandemiaan. Ympyrä symboloi positiivisuutta, yhtenäisyyttä sekä vahvuutta. Sininen väri puolestaan on sekä taivaan että YK:n lipun väri.

Jokaisena Maailman Diabetespäivänä Novo Nordisk tekee yhteistyötä Kansainvälisen Diabetesliiton (IDF) kanssa yhdistäkseen diabeetikot, työntekijät, yhteistyökumppanit sekä suuren yleisön. Yhteisenä tavoitteena on ajaa muutosta diabetekseen. 

Lue lisää Maailman Diabetesliiton (IDF) Diabetespäivän kampanjasta

 


Diabeteksen riskitesti

Selvitä oma diabetesriskisi

 


Lataa infograafi

WDD infograafi pic