Novo Nordisk on vuonna 1923 perustettu globaali lääkealan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Tanskassa, lähellä Kööpenhaminaa.

Tavoitteenamme on ajaa muutosta diabeteksen ja muiden vakavien kroonisten sairauksien, kuten lihavuuden, sekä harvinaisten veri- ja hormonaalisten sairauksien voittamiseksi.

Tähän tavoitteeseen pyrimme tekemällä uraauurtavia tieteellisiä läpimurtoja, laajentamalla lääkkeidemme saatavuutta sekä pyrkimällä ehkäisemään ja viime kädessä parantamaan sairauksia.

Meillä on yli 64 000 työntekijää 80 maassa eri puolilla maailmaa, ja tuotteitamme myydään 170 maassa.

Olemme ylpeä lääkealan yritys. Työntekijöitämme yhdistää tavoite löytää parempia hoitokeinoja ihmisille, joilla on vakava krooninen sairaus.

Alamme kehittyy jatkuvasti, ja tutkimustietoa hoitamistamme sairauksista ja niitä sairastavista ihmisistä saadaan koko ajan lisää. Tämä on jokapäiväinen muistutus siitä, että tänä päivänä saavuttamamme asiat eivät välttämättä ole samoja kuin ne, jotka vievät meitä eteenpäin tulevaisuudessa.

Työnantajana tiedämme, miten tärkeää on tukea kokeilunhalua ja pyrkiä monimuotoisuuteen avoimin mielin: ottamalla huomioon monenlaisia näkökulmia voimme tehdä parempia päätöksiä.

Yhdessä pystymme elämää mullistaviin muutoksiin.

Emme anna menestyksemme perustua vakavia kroonisia sairauksia, kuten tyypin 2 diabetesta ja lihavuutta, sairastavien ihmisten määrän tasaiseen kasvuun.

Olemme sitoutuneet auttamaan yhteiskuntia nujertamaan diabeteksen, ja strategiamme on selvä – haluamme tehostaa tyypin 2 diabeteksen ja lihavuuden ennaltaehkäisyä ja tarjota haavoittuvassa asemassa oleville potilaille pääsyn edulliseen hoitoon kaikissa maissa.

Menestyksemme avaimia ovat kehittämämme ratkaisut sekä niistä hyötyvien ihmisten ja yhteisöjen terveys ja hyvinvointi.

Lue lisää strategiastamme diabeteksen nujertamiseksi.

Olemme ensimmäinen lääkeyritys, joka on siirtynyt kokonaan uusiutuvan energian käyttöön kaikissa tuotantolaitoksissamme ympäri maailman. Olemme tästä ylpeitä, mutta haluamme tehdä vielä enemmän.

Circular for Zero ‑strategiamme on ensimmäinen askel kohti koko yritystoimintamme ympäristövaikutusten pienentämistä nollaan.

Teemme proaktiivisesti yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa vähentääksemme koko toimitusketjumme ympäristövaikutuksia, ja pienennämme kaikkien toimintojemme ja kuljetustemme hiilidioksidipäästöjä. Pyrimme myös kehittämään tuotteiden elinkaaren loppuvaihetta siten, että jätettä ei enää syntyisi.

Seuraa matkaamme kohti päästöttömyyttä.

Työskentelemme tiiviisti johtavien yliopistojen ja biotekniikan alan yhtiöiden kanssa eri puolilla maailmaa tehdäksemme yhteistyötä ja nopeuttaaksemme uusien lääkkeiden kehittämistä.

Etsimme jatkuvasti uusia kumppaneita, joiden vahvuudet täydentävät omiamme ja joiden kanssa meillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Jaamme avoimesti uusia peptidi- ja proteiinianalogeja sekä vasta-aineita prekliinistä tutkimusta varten.

Valikoidut, korkealaatuiset ja hyvin tunnetut yhdisteemme ovat uteliaiden ja innostuneiden tutkijoiden helposti ja vapaasti käytettävissä ympäri maailmaa.

Tarinamme alkoi vuonna 1923, jolloin kaksi pientä tanskalaista yritystä alkoi valmistaa käänteentekevää uutta lääkettä, insuliinia, jonka kaksi kanadalaista tutkijaa oli äskettäin keksinyt.

Kun yritykset vuonna 1989 lopulta päättivät yhdistyä, syntyi Novo Nordisk, joka on siitä lähtien laajentunut nopeasti ja noussut johtavaan asemaan diabeteksen, lihavuuden ja hemofilian hoidossa sekä kasvuhormonihoidon saralla.

Novo Nordisk Way on joukko periaatteita, jotka ohjaavat jokaista tekemäämme päätöstä. Ne kuvaavat, keitä olemme, miten työskentelemme ja mitä haluamme saavuttaa. Ne antavat yhtiöllemme ja työntekijöillemme selkeän suunnan. Pohjimmiltaan kyseessä on lupaus, jonka annamme toisillemme – ja niille miljoonille potilaille ympäri maailman, joiden täysipainoinen elämä ja terveys ovat tuotteidemme varassa.

Vuonna 1923 yhtiömme tanskalaiset perustajat ottivat ensimmäiset askelet kohti diabeteksen hoidon mullistamista. Tänä päivänä meillä on eri puolilla maailmaa tuhansia työntekijöitä, joiden innostus, taidot ja sitoutuminen ajavat muutosta diabeteksen ja muiden vakavien kroonisten sairauksien nujertamiseksi.

  • Luomme arvoa potilaslähtöisellä liiketoiminnalla.
  • Tavoitteemme on olla johtavassa asemassa kaikilla terapia-alueillamme.
  • Keskeinen pyrkimyksemme on löytää ja kehittää innovatiivisia biologisia lääkkeitä ja tuoda ne potilaiden ulottuville kaikkialla maailmassa.
  • Liiketoimintamme kasvattaminen ja taloudellinen kilpailukyky antavat meille mahdollisuuden parantaa potilaidemme elämänlaatua, tuottaa voittoa osakkeenomistajillemme ja palvella yhteiskuntaa.
  • Liiketoiminnassamme huomioimme niin taloudelliset, sosiaaliset kuin ympäristöönkin liittyvät näkökohdat − kutsumme tätä periaatetta nimellä "Triple Bottom Line".
  • Olemme avoimia ja rehellisiä, kunnianhimoisia ja vastuullisia, ja kohtelemme kaikkia kunnioittavasti.
  • Tarjoamme työntekijöillemme mahdollisuuden hyödyntää kykyjään ja osaamistaan.
  • Emme koskaan tingi laadusta tai eettisyydestä liiketoiminnassamme.

Meidän tulee päivittäisessä päätöksenteossa pitää aina mielessämme, mikä on pitkällä aikavälillä parhaaksi potilaillemme, työntekijöillemme ja osakkeenomistajillemme.

Nämä ovat tapamme toimia Novo Nordiskilla, Novo Nordisk Way. Lue lisää Novo Nordiskilla työskentelystä.