PIF Stars Novolla!

Lääketeollisuuden koetaan antavan mahdollisuuksia merkitykselliseen ja kunnianhimoiseen työhön

 

Pharma Industry Future Stars-ohjelmaan valittu 30 hengen opiskelijaporukka vieraili Novolla lokakuun alussa. Saimme tilaisuuden keskustella tarkemmin kahden opiskelijan, Natalian ja Kimin, kanssa heidän ajatuksistaan lääketeollisuudesta ja työelämästä. 

 

Natalia on biolääketieteen kandidaatti Itä-Suomen yliopistosta, ja suorittaa parhaillaan neurotieteen maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Hyvinvointi ja terveys ovat teemoja, joiden hän kertoo olleen aina lähellä hänen sydäntään. Kiinnostus neurotieteitä kohtaan kasvoi hänen työskennellessään Alzheimerin tutkimusyksikössä. Hänen uratavoitteenaan on päästä työskentelemään osana yhteisöä, joka kehittää lääkkeitä ja hoitotoimenpiteitä ihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi. 

 

Kimi taas opiskelee terveystaloustiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Hän kertoi innostuksensa omasta opiskelualastaan ja lääketeollisuudesta syventyneen hyvien opettajien ja opiskelukavereiden myötä. Hän kuvailee itseään kunnianhimoiseksi tekijäksi, jota motivoisi kehittää mm. sairaala-toimintaa tehokkaammaksi paitsi johtamisen, myös kansantalouden näkökulmasta. Hänen kauppatieteen sivuaineensa tukeekin hienosti tällaisia uratavoitteita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natalia ja Kimi vierailivat Novolla lokakuussa PIF Stars ohjelman merkeissä.

 

Mikä lääketeollisuudessa kiinnostaa?

 

Molemmat nuoret kokevat että lääketeollisuus olisi hyvä vaihtoehto kunnianhimoisille osaajille, jotka haluavat tehdä aidosti merkityksellistä työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen. Lääketeollisuus on kiinnostava myös siksi, että työtä tehdään pitkällä tähtäimellä. Alalla on monipuolisia tehtävänkuvia, kansainvälisyys on arkipäivää ja uralla voi edetä myös johtotehtäviin.

 

Millainen on hyvä työpaikka?

 

Natalian ja Kimin mielestä hyvä työpaikka on sellainen, joka tarjoaa mielekkäitä työhaasteita. Lisäksi hyvä esimies motivoi, innostaa, kannustaa ja tukee työntekijöitään sekä välittää heistä aidosti. Siinäpä erinomainen muistilista kaikille yritysten edustajille ja esimiehille. Kiitos Natalia ja Kimi!

 

Lue lisää Pharma Industry Future Stars- hankkeesta täältä: http://www.laaketeollisuus.fi/ajankohtaista/pharma-industry-future-stars-verkostoitumisohjelma-opiskelijoille