Hyväntekeväisyys ja sponsorointi


Vertaistuki ja tutkimus

Novo Nordisk on sitoutunut diabeteksen kulun muuttamiseen Suomessa ja maailmalla. Annamme tukemme ja osallistumme monenlaiseen diabeteksen ennaltaehkäisyä tai hoitoa edistävään toimintaan.

Suomessa Novo Nordisk tukee erityisesti lasten ja nuorten sopeutumisleirien järjestämistä, jotta perheillä olisi mahdollisuus saada vertaistukea diabeteksen kanssa elämiseen. Tuemme potilasyhdistyksiä leiritukien muodossa. Tutustu leirituen hakemiseen liittyviin ohjeisiin.

Toimialamme eettisten ohjeiden mukaisesti julkaisemme potilasjärjestöyhteistyöhön liittyvät taloudelliset tuet verkkosivuillamme. Lue lisää potilasjärjestöyhteistyöstä.

Tuemme myös merkittävässä määrin diabetekseen liittyvää perustutkimusta eri maissa. Suomessa olemme tukeneet vuosia Diabetestutkimussäätiötä. Lisäksi Novo Nordisk oli yksi kymmenvuotisen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon kehittämisohjelma DEHKO:n päätukijoista.

Sponsorointi

Novo Nordisk sponsoroi Suomessa ensisijaisesti lääketieteellisiä koulutustilaisuuksia, jotka on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille. Tilaisuuksien tukemisessa noudatamme Lääketeollisuuden eettisiä ohjeita.

Suomessa emme sponsoroi yksittäisiä henkilöitä tai esimerkiksi urheilujoukkueita. Kansainvälisesti merkittävin hankkeemme urheilun piirissä on Team Novo Nordisk, maailman ensimmäinen kokonaan diabeetikoista koostuva urheilujoukkue. Tutustu Team Novo Nordiskiin.