VASTUULLINEN YRITYSTOIMINTA

Ympäristövaikutusten pienentäminen nollaan

Olemme siirtymässä kiertoajatteluun pienentääksemme ympäristövaikutuksemme nollaan.

Ympäristövaikutusten pienentäminen nollaan

Ympäristöhaasteet ovat nykypäivänä vakavampia ja pakottavampia kuin koskaan.

Kasvava kulutus, teollistuminen ja kaupungistuminen uhkaavat paitsi elinympäristömme kestävyyttä, myös ihmisten terveyttä ympäri maailman.

Käytämme vuosittain miljardeja litroja vettä ja suuria määriä energiaa ja raaka-aineita lääkkeiden valmistukseen. Hiilidioksidipäästömme kasvavat kasvamistaan erityisesti kuljetusten saralla.

Toimitamme satoja miljoonia injektiopulloja ja injektiokyniä niitä tarvitseville ihmisille – ja elintärkeiden hoitojemme kysyntä on kasvussa. Tuotteemme valmistetaan laadukkaista materiaaleista, mutta käytön jälkeen suurin osa niistä päätyy kaatopaikalle.

Tämän vuoksi olemme ”etulinjassa” useiden nykypäivän suurimpien ympäristöhaasteiden suhteen: ilmastonmuutoksen, vesi- ja resurssipulan, saasteiden ja muovijätteen.

Koska haluamme näyttää esimerkkiä ja olla muutoksen eturintamassa, olemme ottaneet rohkean ja laajan, koko yhtiötä koskevan lähestymistavan ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen.

Olemme ottaneet käyttöön uuden ympäristöstrategian, jonka tavoitteena on ympäristövaikutusten pienentäminen nollaan.

Miten pääsemme tavoitteeseen?

Circular for Zero -strategiamme tähtää ympäristövaikutusten pienentämiseen nollaan. Tiedämme, että monet ihmiset ja organisaatiot työskentelevät tehdäkseen kiertotaloudesta totta. Haluamme olla osa tätä muutosta.

Circular for Zero

Strategiamme haastaa meidät etsimään uusia tapoja suunnitella kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä tuotteita, järjestämään liiketoimintaamme uudella tavalla kulutuksen ja jätteen minimoimiseksi sekä työskentelemään sellaisten tavarantoimittajien kanssa, jotka jakavat tavoitteemme.

Otamme jo ensiaskelia kohti ympäristövaikutusten pienentämistä nollaan. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä enemmän. Uskomme vastausten löytyvän, kun siirrymme liiketoiminnassamme kiertoajatteluun, jossa tuotteet ja raaka-aineet pysyvät käytössä.

Kolme tapaa päästä nollaan

Painopistealueemme ovat sähkön käyttö, tuotteiden suunnittelu ja toimitusketju.

Käyttöomaisuus lisätty.
Cities Changing Diabetes ohjelma

Kööpenhamina

Ilmastonmuutos ja tyypin 2 diabetes

Kaupungeilla on mahdollisuus voittaa taistelu sekä ilmastonmuutosta että tyypin 2 diabetesta vastaan. Samankaltaiset käyttäytymismallit sekä kiihdyttävät ilmastonmuutosta että myötävaikuttavat diabeteksen yleistymiseen.

Teemme yhteistyötä kumppaniemme kanssa 25 suurkaupungissa eri puolilla maailmaa tavoitteenamme edistää sairauksien ennaltaehkäisyä mm. koulutuksen ja ruohonjuuritason toimien kautta.

Tämä yhteistyö on osa Cities Changing Diabetes ‑ohjelmaamme. Vuodesta 2015 alkaen Cities Changing Diabetes ‑ohjelma on kasvanut itsenäiseksi yhteiskunnalliseksi liikkeeksi, joka mobilisoi lukuisia sidosryhmiä vastaamaan tyypin 2 diabetekseen liittyviin kasvaviin haasteisiin ja rakentamaan terveellisempiä elinympäristöjä.

Lue lisää siitä, miten edistämme terveyttä ja hyvinvointia kaupunkiympäristöissä.

 

Olemme sitoutuneita

Onnistumme ympäristövaikutusten pienentämisessä nollaan vain tekemällä yhteistyötä.