Ympäristöhaasteet ovat nykypäivänä vakavampia ja pakottavampia kuin koskaan.

Kasvava kulutus, teollistuminen ja kaupungistuminen uhkaavat paitsi elinympäristömme kestävyyttä, myös ihmisten terveyttä ympäri maailman.

Käytämme vuosittain miljardeja litroja vettä ja suuria määriä energiaa ja raaka-aineita lääkkeiden valmistukseen. Hiilidioksidipäästömme kasvavat kasvamistaan erityisesti kuljetusten saralla.

Toimitamme satoja miljoonia injektiopulloja ja injektiokyniä niitä tarvitseville ihmisille – ja elintärkeiden hoitojemme kysyntä on kasvussa. Tuotteemme valmistetaan laadukkaista materiaaleista, mutta käytön jälkeen suurin osa niistä päätyy kaatopaikalle.

Tämän vuoksi olemme ”etulinjassa” useiden nykypäivän suurimpien ympäristöhaasteiden suhteen: ilmastonmuutoksen, vesi- ja resurssipulan, saasteiden ja muovijätteen.

Koska haluamme näyttää esimerkkiä ja olla muutoksen eturintamassa, olemme ottaneet rohkean ja laajan, koko yhtiötä koskevan lähestymistavan ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen.

Olemme ottaneet käyttöön uuden ympäristöstrategian, jonka tavoitteena on ympäristövaikutusten pienentäminen nollaan.

Strategiamme haastaa meidät etsimään uusia tapoja suunnitella kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä tuotteita, järjestämään liiketoimintaamme uudella tavalla kulutuksen ja jätteen minimoimiseksi sekä työskentelemään sellaisten tavarantoimittajien kanssa, jotka jakavat tavoitteemme.

Otamme jo ensiaskelia kohti ympäristövaikutusten pienentämistä nollaan. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä enemmän. Uskomme vastausten löytyvän, kun siirrymme liiketoiminnassamme kiertoajatteluun, jossa tuotteet ja raaka-aineet pysyvät käytössä.

Kaupungeilla on mahdollisuus voittaa taistelu sekä ilmastonmuutosta että tyypin 2 diabetesta vastaan. Samankaltaiset käyttäytymismallit sekä kiihdyttävät ilmastonmuutosta että myötävaikuttavat diabeteksen yleistymiseen.

Teemme yhteistyötä kumppaniemme kanssa 25 suurkaupungissa eri puolilla maailmaa tavoitteenamme edistää sairauksien ennaltaehkäisyä mm. koulutuksen ja ruohonjuuritason toimien kautta.

Tämä yhteistyö on osa Cities Changing Diabetes ‑ohjelmaamme. Vuodesta 2015 alkaen Cities Changing Diabetes ‑ohjelma on kasvanut itsenäiseksi yhteiskunnalliseksi liikkeeksi, joka mobilisoi lukuisia sidosryhmiä vastaamaan tyypin 2 diabetekseen liittyviin kasvaviin haasteisiin ja rakentamaan terveellisempiä elinympäristöjä.

Lue lisää siitä, miten edistämme terveyttä ja hyvinvointia kaupunkiympäristöissä.