Sidosryhmä-yhteistyö

Diabetes ja lihavuus ovat merkittäviä yhteiskunnallisia terveyshaasteita ympäri maailman. Diabetes ja erityisesti sen hoitamattomuudesta johtuvat liitännäissairaudet aiheuttavat sekä tarpeetonta inhimillistä kärsimystä että kustannuksia terveydenhuollolle. Yrityksemme tekee diabeteksen ja lihavuuden ehkäisemiseksi ja hoidon kehittämiseksi tiivistä yhteistyötä sidosryhmien kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti. Tätä työtä kutsumme myös nimellä Changing Diabetes® ja Changing Obesity®.

Työskentelemme toimialalla, jossa ollaan läheisesti tekemisissä viranomaisten ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Toimialaamme säädellään monella eri tavalla, jotta voidaan mahdollisimman hyvin varmistaa potilaiden hyvä ja turvallinen hoito.

Terveyden-huollon ammattilaiset

Lääke on yksi lääkärille keskeisistä työvälineistä potilaan hoidossa. On hyvin tärkeää, että lääkärit saavat lääkkeistä ajantasaista tietoa. Terveydenhuollon ammattilaisille tarjoamme korkeatasoista koulutusta. Lue lisää yhteistyöstämme terveydenhuollon ammattilaisten kanssa täältä

Terveyden-huollon päättäjät

Käymme säännöllistä dialogia terveydenhuollon päättäjien kanssa edistääksemme diabeteksen ja lihavuuden hoitoa ja ennaltaehkäisyä Suomessa ja maailmalla. Tarjoamme päätöksenteon tueksi näkemyksiä terveydenhuollon toiminnan ja poliittisten päätösten vaikutuksista diabeteshoitoon sekä tutkivan lääketeollisuuden toimintaympäristöön.

Kansallinen diabetesfoorumi

Yksi merkittävimmistä kansallisista sidosryhmähankkeistamme on Kansallinen diabetesfoorumi, jossa nostetaan diabetekseen liittyviä ajankohtaisia aiheita yhteiseen keskusteluun diabeteksen kanssa eri tavoin vaikuttavien yhteisöjen kanssa.

Potilaat

Diabetes on sitä sairastavalle elinikäinen sairaus. Potilaat ovat lääkkeidemme käyttäjinä meille tärkeä sidosryhmä. On kuitenkin tärkeää huomioida, että hoidosta päättäminen on aina hoitavan lääkärin ja potilaan välinen asia. Lääkeyrityksenä lähestymme potilaita yleisen diabetestietoisuuden lisäämisen nimissä, tukemalla järjestötyötä tai huolehtimalla valmisteidemme oikean käytön ohjauksesta.

Novo Nordisk Farma Oy on Lääketeollisuus ry:n jäsenyritys. Olemme sitoutuneet noudattamaan lääketeollisuuden yhdessä sopimia eettisiä ohjeita kaikessa toiminnassamme.

Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliseen sidosryhmäyhteistyöhön voit tutustua kansainvälisillä sivuillamme.

Tutustu myös Changing Diabetes Leadership Forumeihin, jotka ovat osa Novo Nordiskin sitoutumista globaalin diabetesepidemian pysäyttämiseen.