Diabetes ja lihavuus ovat merkittäviä yhteiskunnallisia terveyshaasteita ympäri maailman. Diabetes ja erityisesti sen hoitamattomuudesta johtuvat liitännäissairaudet aiheuttavat sekä tarpeetonta inhimillistä kärsimystä että kustannuksia terveydenhuollolle. Yrityksemme tekee diabeteksen ja lihavuuden ehkäisemiseksi ja hoidon kehittämiseksi tiivistä yhteistyötä sidosryhmien kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti. Tätä työtä kutsumme myös nimellä Changing Diabetes® ja Changing Obesity®.

Työskentelemme toimialalla, jossa ollaan läheisesti tekemisissä viranomaisten ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Toimialaamme säädellään monella eri tavalla, jotta voidaan mahdollisimman hyvin varmistaa potilaiden hyvä ja turvallinen hoito.

Lääke on yksi lääkärille keskeisistä työvälineistä potilaan hoidossa. On hyvin tärkeää, että lääkärit saavat lääkkeistä ajantasaista tietoa. Terveydenhuollon ammattilaisille tarjoamme korkeatasoista koulutusta. Lue lisää yhteistyöstämme terveydenhuollon ammattilaisten kanssa täältä

Käymme säännöllistä dialogia terveydenhuollon päättäjien kanssa edistääksemme diabeteksen ja lihavuuden hoitoa ja ennaltaehkäisyä Suomessa ja maailmalla. Tarjoamme päätöksenteon tueksi näkemyksiä terveydenhuollon toiminnan ja poliittisten päätösten vaikutuksista diabeteshoitoon sekä tutkivan lääketeollisuuden toimintaympäristöön.

Diabetes on sitä sairastavalle elinikäinen sairaus. Potilaat ovat lääkkeidemme käyttäjinä meille tärkeä sidosryhmä. On kuitenkin tärkeää huomioida, että hoidosta päättäminen on aina hoitavan lääkärin ja potilaan välinen asia. Lääkeyrityksenä lähestymme potilaita yleisen diabetestietoisuuden lisäämisen nimissä, tukemalla järjestötyötä tai huolehtimalla valmisteidemme oikean käytön ohjauksesta.

Novo Nordisk Farma Oy on Lääketeollisuus ry:n jäsenyritys. Olemme sitoutuneet noudattamaan lääketeollisuuden yhdessä sopimia eettisiä ohjeita kaikessa toiminnassamme.

Kansainväliseen sidosryhmäyhteistyöhön voit tutustua kansainvälisillä sivuillamme.

Tutustu myös Changing Diabetes Leadership Forumeihin, jotka ovat osa Novo Nordiskin sitoutumista globaalin diabetesepidemian pysäyttämiseen.