Tyypin 2 diabetes on monimutkainen krooninen sairaus, joka kehittyy, kun elimistö ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia tai käyttämään insuliinia riittävän tehokkaasti. Näiden seurauksena verensokeritaso nousee. Tyypin 2 diabetesta sairastavat tarvitsevat elintapa- ja lääkehoitoa verensokeritason korjaamiseksi.

Pitkäaikainen korkea verensokeri voi vauriottaa mm. verisuonia, lisäten näin sydän- ja verisuonisairauksien sekä muiden lisäsairauksien riskiä.

Tehokas ja taudin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa aloitettu verensokeria alentava hoito estää tehokkaasti lisäsairauksia.

Teemme jatkuvasti työtä parantaaksemme tyypin 2 diabetesta sairastavien ihmisten hoitovaihtoehtoja. Tehokkaammista lääkkeistä niiden annostelutapoihin – tutkimme kaikki mahdollisuudet.

Kaipaatko tukea arkeen diabeteksen kanssa? Puhutaan diabeteksesta -sivustolta löydät paljon tietoa diabeteksen hoitotavoista ja päivittäisestä elämästä diabeteksen kanssa. Sivusto on hyödyllinen tyypin 1 ja tyypin 2 sairastavalle sekä heidän arkensa jakaville läheisilleen. 

Olemme kehittäneet insuliinin pistämiseen liittyviä innovaatioita jo lähes sadan vuoden ajan, haasteenamme tehdä lääkkeen annostelusta mahdollisimman yksinkertaista ja kätevää.

Kaikki lähtee tyypin 2 diabetesta sairastavista potilaista. Kuuntelemme heidän itsehoitoon liittyviä haasteitaan ja pyrimme ymmärtämään, miten hoidosta voisi tehdä turvallisempaa ja helpompaa.

Käytämme tieteellisiä menetelmiä antropologiasta biokemiaan hankkiaksemme tietoa ja hakeaksemme suuntaa tutkimus- ja teknologiaosaamisemme ja kokemuksemme tueksi.

Tyypin 2 diabeteksen osalta tutkimme tällä hetkellä seuraavia alueita:

  • Tiedonsiirto hoitovälineistä digitaaliseen hoitopäiväkirjaan
  • Suun kautta otettavat diabeteslääkkeet
  • Sydän- ja verisuonitautien ehkäiseminen
  • Painonhallinta
  • Glukoosipitoisuuteen reagoivat insuliinit

[1] IDF Diabetes Atlas 2019 edition

[2] IDF Diabetes Atlas 2019 edition

[3] American Heart Association. https://www.heart.org/en/health-topics/diabetes/why-diabetes-matters/cardiovascular-disease--diabetes. Accessed 1 August 2020

[4] WHO. Obesity: Preventing and managing the global epidemic. Available at https://apps.who.int/iris/handle/10665/42330 Last accessed: Aug 2022.