Tanska asuvalla Christian Petersenillä on tyypin 2 diabetes

TERAPIA-ALUEET

Tyypin 2 diabetes

Etsimme uusia tapoja hoitaa tyypin 2 diabetesta.

Tanska asuvalla Christian Petersenillä on tyypin 2 diabetes

Tyypin 2 diabetes

Tyypin 2 diabetes on monimutkainen krooninen sairaus, joka puhkeaa, kun elimistö ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia tai käyttämään insuliinia riittävän tehokkaasti. Tyypin 2 diabetesta sairastavat potilaat tarvitsevat hoitoa, jotta heidän insuliini- ja verensokeriarvonsa pysyvät tasapainossa.

Insuliini on haiman tuottama hormoni, joka säätelee glukoosin määrää veressä. Jos insuliinia on liian vähän, elimistö ei pysty hyödyntämään syödystä ruoasta saatua glukoosia. Tällöin veren glukoosipitoisuus suurenee, ja ajan myötä kohonneet pitoisuudet voivat vahingoittaa verisuonia ja heikentää happea ja ravintoaineita sisältävän veren pääsyä elimistön käyttöön.

Tyypin 2 diabetesta sairastavat ihmiset saattavat tarvita hoitoa, joka auttaa elimistöä käsittelemään glukoosia paremmin. Tämä voi pitkällä aikavälillä ehkäistä komplikaatioita.

Teemme jatkuvasti työtä parantaaksemme tyypin 2 diabetesta sairastavien ihmisten hoitovaihtoehtoja. Tehokkaammista lääkkeistä niiden annostelutapoihin – tutkimme kaikki mahdollisuudet.

Tietoa tyypin 2 diabetek-sesta

90 %

kaikista diabeetikoista sairastaa tyypin 2 diabetesta [1]

380 miljoonalla

ihmisellä on tyypin 2 diabetes [2]

2-4 kertaa

suurempi sydän- ja verisuonitautiriski [3]

5 kertaa

suurempi riski ylipainoisilla sairastua tyypin 2 diabetekseen [4]

Tyypin 2 diabeteksen kuva, jossa näkyy kaupungin ääriviivat.

Vahvaa, potilaiden tarpeisiin keskittyvää kehitystyötä

Olemme kehittäneet insuliinin pistämiseen liittyviä innovaatioita jo lähes sadan vuoden ajan, haasteenamme tehdä lääkkeen annostelusta mahdollisimman yksinkertaista ja kätevää.

Kaikki lähtee tyypin 2 diabetesta sairastavista potilaista. Kuuntelemme heidän itsehoitoon liittyviä haasteitaan ja pyrimme ymmärtämään, miten hoidosta voisi tehdä turvallisempaa ja helpompaa.

Käytämme tieteellisiä menetelmiä antropologiasta biokemiaan hankkiaksemme tietoa ja hakeaksemme suuntaa tutkimus- ja teknologiaosaamisemme ja kokemuksemme tueksi.

Tyypin 2 diabeteksen osalta tutkimme tällä hetkellä seuraavia alueita:

  • Glukoosipitoisuuteen reagoivat insuliinit
  • Tiedonsiirto hoitovälineistä digitaaliseen hoitopäiväkirjaan
  • Suun kautta otettavat diabeteslääkkeet
  • Sydän- ja verisuonitautien ehkäiseminen
  • Painonlasku