Tyypin 2 diabetes on monimutkainen krooninen sairaus, joka puhkeaa, kun elimistö ei pysty tuottamaan riittävästi insuliinia tai käyttämään insuliinia riittävän tehokkaasti. Tyypin 2 diabetesta sairastavat potilaat tarvitsevat hoitoa, jotta heidän insuliini- ja verensokeriarvonsa pysyvät tasapainossa.

Insuliini on haiman tuottama hormoni, joka säätelee glukoosin määrää veressä. Jos insuliinia on liian vähän, elimistö ei pysty hyödyntämään syödystä ruoasta saatua glukoosia. Tällöin veren glukoosipitoisuus suurenee, ja ajan myötä kohonneet pitoisuudet voivat vahingoittaa verisuonia ja heikentää happea ja ravintoaineita sisältävän veren pääsyä elimistön käyttöön.

Tyypin 2 diabetesta sairastavat ihmiset saattavat tarvita hoitoa, joka auttaa elimistöä käsittelemään glukoosia paremmin. Tämä voi pitkällä aikavälillä ehkäistä komplikaatioita.

Teemme jatkuvasti työtä parantaaksemme tyypin 2 diabetesta sairastavien ihmisten hoitovaihtoehtoja. Tehokkaammista lääkkeistä niiden annostelutapoihin – tutkimme kaikki mahdollisuudet.

Olemme kehittäneet insuliinin pistämiseen liittyviä innovaatioita jo lähes sadan vuoden ajan, haasteenamme tehdä lääkkeen annostelusta mahdollisimman yksinkertaista ja kätevää.

Kaikki lähtee tyypin 2 diabetesta sairastavista potilaista. Kuuntelemme heidän itsehoitoon liittyviä haasteitaan ja pyrimme ymmärtämään, miten hoidosta voisi tehdä turvallisempaa ja helpompaa.

Käytämme tieteellisiä menetelmiä antropologiasta biokemiaan hankkiaksemme tietoa ja hakeaksemme suuntaa tutkimus- ja teknologiaosaamisemme ja kokemuksemme tueksi.

Tyypin 2 diabeteksen osalta tutkimme tällä hetkellä seuraavia alueita:

  • Glukoosipitoisuuteen reagoivat insuliinit
  • Tiedonsiirto hoitovälineistä digitaaliseen hoitopäiväkirjaan
  • Suun kautta otettavat diabeteslääkkeet
  • Sydän- ja verisuonitautien ehkäiseminen
  • Painonlasku

[1] IDF Diabetes Atlas 2019 edition

[2] IDF Diabetes Atlas 2019 edition

[3] American Heart Association. https://www.heart.org/en/health-topics/diabetes/why-diabetes-matters/cardiovascular-disease--diabetes. Accessed 1 August 2020

[4] WHO. Obesity: Preventing and managing the global epidemic. Available at https://apps.who.int/iris/handle/10665/42330 Last accessed: Aug 2022.