Keksinnöt, kehitystyö ja käytännön toteutus

Jo lähes sadan vuoden ajan olemme vastanneet vakavia kroonisia sairauksia sairastavien ihmisten lääketieteellisiin tarpeisiin kehittämällä innovatiivisia lääkkeitä ja annosteluvälineitä, kuten insuliinikyniä.

Tänä päivänä miljoonat diabeteksen, lihavuuden ja harvinaisten veri- ja hormonaalisten sairauksien kanssa elävät ihmiset hyötyvät kehittämistämme hoidoista.

Löydämme ja kehitämme innovatiivisia biologisia lääkkeitä, tuomme niitä laboratoriosta tuotantolinjastolle – ja potilaiden ulottuville kaikkialla maailmassa.

Keskitymme satoja miljoonia ihmisiä koskeviin vakaviin kroonisiin sairauksiin, jotka ovat terveydenhuollon huomattavimpien maailmanlaajuisten haasteiden joukossa.

Yhdistämme innovaatiomme ja vastuullisen liiketoiminnan, ja hyödynnämme potilaiden ja kumppanien oivalluksia. Näin luomme rohkeiden ideoiden pohjalta elintärkeitä ja sairauksia ehkäiseviä lääkkeitä.

Edistämme jatkuvasti lääkinnällisten laitteiden ja terveydenhuollon digitaalisten ratkaisujen kehittämistä investoimalla pitkäjänteisesti uusiin hoitomuotoihin ja teknologioihin, kuten parantaviin kantasolupohjaisiin hoitoihin.

Jos ihminen, jolla on krooninen sairaus, ei saa oikeaa hoitoa tai jää kokonaan ilman hoitoa, hänelle saattaa kehittyä hengenvaarallisia komplikaatioita. Diabetes saattaa johtaa amputaatioihin tai näön menetykseen, ja joissakin tapauksissa komplikaatiot voivat johtaa kuolemaan.

Haavoittuvassa asemassa olevat yhteisöt ja matalan tulotason maissa asuvat ihmiset kärsivät usein eniten. Terveydenhuollon kustannukset ja heikko hoidon saatavuus voivat kuormittaa yksilöitä, heidän perheitään ja jopa kokonaisia yhteiskuntia.

Pitkän aikavälin päämäärämme on mahdollistaa haavoittuvassa asemassa oleville potilaille pääsy edulliseen diabeteshoitoon kaikissa maissa. Tämä koskee erityisesti tyypin 1 diabetesta sairastavia lapsia, joilla on joissakin osissa maailmaa edessään varma kuolema ilman hoitoa ja lääkitystä.

Investoimme myös kroonisten sairauksien ennaltaehkäisyyn. Tavoitteenamme on estää yli 100 miljoonan ihmisen sairastuminen tyypin 2 diabetekseen vuoteen 2045 mennessä.

Lue lisää taistelustamme diabetesta vastaan

Raghu Ramaswamy ja Riyanka Dixit, Novo Nordisk Intia.